Cukier karmi raka?


Co jakiś czas w mediach pojawiają się doniesienia, że określony produkt spożywczy powoduje raka albo jest przyczyną poważnych chorób. Nie tak dawno na tapetę został wzięty cukier, który ma być odpowiedzialny za większość chorób cywilizacyjnych.

Rak karmi się cukrem?

Bez wątpienia spożywanie dużej ilości cukru, dieta obfitująca w duże ilości cukru, mają bezpośredni wpływ na zagrzybienie organizmu. W takiej sytuacji człowiek musi zmagać się z różnego rodzaju grzybicami, które mogą rozmaicie się objawiać. Kobiety bardzo często miewają infekcje narządów intymnych, grzybice pochwy. Grzybica może pojawiać się także w okolicach ust. Wreszcie – grzybica może dawać nieprzyjemne objawy ze strony układu pokarmowego czyli człowiek boryka się ciągle ze wzdęciami, biegunkami czy zaparciami. Zachwiana jest równowaga organizmu. Co jakiś czas media donoszą, że odnaleziono dowody na to, że rak karmi się cukrem. Jeżeli takie doniesienia mają skłonić kogoś do porzucenia cukru i rozpoczęcia zdrowej diety – czemu nie?

Na ratunek!

Co może pomóc człowiekowi, który zdał sobie sprawę, że problem przerostu drożdżaków candida i jego dotknął osobiście? Trzeba przede wszystkim zmienić dietę, na taką ubogą w cukier. Pomogą kiszonki. Kiszone ogórki, kapusta. Na pewno pomogą tez suplementy takie jak candida support, które za pomocą naturalnych składników wspomogą człowieka w walce z przerostem candidy. Żeby jeść mniej cukru, trzeba przede wszystkim nauczyć się czytać składy produktów spożywczych, które kupujemy w sklepach. Sporo cukru kryje się oczywiście w słodyczach, ale nie tylko. Pozornie zdrowa owsianka czy budyń albo kaszka to wręcz ogrom cukru, który niepotrzebnie spożywamy. A można przecież cukier zastąpić na przykład zdrowszym ksylitolem albo innym słodzikiem, oczywiście zdrowym. Warto w trosce o swoje zdrowie zglebić temat i wspomóc się suplementacją candidy support – https://evita.sklep.pl/pl/candida-clear-180-vcaps.html .